Dongefestival

In het kader van het 90 jarig bestaan van muziekvereniging Sint Bavo uit Raamsdonk organiseert de slagwerkgroep van deze vereniging het Dongefestival op zaterdag 16 juni 2018.

Het Dongefestival is een evenement van diverse muziekverenigingen tussen Klundert en Loon op Zand. Elk jaar neemt een vereniging de organisatie op zich. Dus  ditmaal is dat slagwerkgroep Sint Bavo uit Raamsdonk. Het doel is samen muziek maken, samen luisteren, van elkaar te leren en het publiek hiervan deel te laten uitmaken. De muziekkeuze van de verenigingen is dat een breed publiek moet kunnen genieten van de muziek. Met andere woorden een breed scala van muzieksoorten van filmmuziek tot pop, van samba tot Japanse ritmes.

De volgende verenigingen zullen gaan optreden in Raamsdonk.

Slagwerkgroep en fanfare Sirena uit Sprang-Capelle; drumfanfare Concordia uit Look op Zand; slagwerkgroep Rhythm Sticks XL uit Raamsdonksveer; harmonie O.V.U. uit Wagenberg;  slagwerkgroep Percussâo uit Den Hout en slagwerkgroep en harmonie Sint Bavo uit Raamsdonk.

Deze verenigingen zullen u een avondvullend programma brengen met spetterende slotoptredens.

De slagwerkgroepen zullen dan een gezamenlijk werk To The Roots spelen.

Waarna de harmonieën en fanfares Country Roads en Hee Goade Mee van Gerard van Maasakkers zullen brengen.

Daarna zullen alle muzikanten, ruim honderd, met We Will Rock You het evenement spetterend afsluiten.

Wilt u dit gratis evenement willen gaan beluisteren dat kan op zaterdag 16 juni vanaf 17.45 uur op het park voor het Ontmoetingscentrum op het Kerkplein in Raamsdonk.

Door het vroege tijdstip zijn er diverse broodjes verkrijgbaar om de inwendige mens te verwennen. Ook is een terras aanwezig.

Bij slechte weersomstandigheden wordt het evenement eventueel verplaatst naar de gymzaal achter het Ontmoetingscentrum. Kijk dan even op Facebook muziekvereniging Sint Bavo.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.