De geschiedenis

De geschiedenis van muziekvereniging Amicitia.

Op 17 oktober 1907 is Amicitia als harmonie opgericht onder leiding van pastoor Van Breugel. Mannelijke dorpelingen gingen vanaf dat moment onder zijn bezielende leiding aan de slag met muziekinstrumenten. De naam Amicitia betekent vriendschap.
Na die tijd is er een paar keer een wisseling geweest van harmonie naar fanfare en omgekeerd. In 1983 is Amicitia definitief fanfare geworden.
Het eerste vaandel werd in 1908 aangeboden door pastoor Van Breugel. Door slijtage moest dit vaandel in 1991 vervangen worden. Het nieuwe vaandel is zorgvuldig nagemaakt door de zusters van Sittard.

Na het 100-jarig bestaan heeft Amicitia haar activiteiten uitgebreid om nog meer mensen de gelegenheid te bieden om samen muziek te maken. Fanfare Amicitia werd muziekvereniging Amicitia met onder haar paraplu de slagwerkgroep Percussąo, de jongerenband BonuZ (voorheen Taçet), de jeugdband KabOOm! en fanfare Amicitia.

Vanaf 1989 is fanfare Amicitia ook regelmatig internationaal actief geweest. Zo heeft er een uitwisseling plaatsgevonden met een meisjesorkest uit het Poolse Torun. In 2001 heeft de fanfare een bezoek gehad van ‘ortsmusik Rüediswil’ uit Zwitserland. In 2003 heeft de fanfare een tegenbezoek gebracht. In 2012 is fanfare Amicitia op bezoek geweest bij KG Blau-Weiss in het Duitse Fischenich terwijl in 2014 een bezoek werd gebracht aan Kolping Kapelle in het Duitse Kamp-Bornhofen.

In 2007 is bij het 100-jarig bestaan naast veel andere activiteiten een jubileumboek uitgebracht. Dit boek wordt u van harte aanbevolen. Het vertelt uitgebreid over de geschiedenis van fanfare Amicitia met veel anekdotes en foto’s. Het boek is verkrijgbaar bij het secretariaat van muziekvereniging Amicitia (info@amicitiadenhout.nl).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.